One-arm probabilities for critical level sets of metric graph Gaussian free fields


报告专家:丁剑(北京大学数学科学学院)

报告时间:2024年6月13日(星期四)下午15:00-16:00

报告地点:国家天元数学西南中心516报告厅

报告摘要:I will present two recent works with Zhenhao Cai (PKU), which provide essentially a complete understanding on one-arm probabilities for critical level-sets for Gaussian free fields on metric graphs of lattices in all dimensions.

专家简介:丁剑,北京大学讲席教授。他主要研究概率论与统计物理、理论计算机科学和统计学习理论的相互作用,以及“应用导向”引发的概率问题。他与多位合作者一起在随机约束满足问题、随机平面几何、随机场伊辛模型、随机环境中的随机行走和随机薛定谔算子等方面做出了杰出的贡献。他曾应邀在国际数学家大会作45分钟报告、在国际数学物理大会作全会报告,曾获科学探索奖、戴维逊奖、国际华人数学家大会数学金奖和洛伊夫概率奖等。

邀请人:王宝富

0606-丁剑.jpg